Menu

Vervoer en transport


Over ons

Vervoer en transport

Hi, mijn naam is Frank. Als kleine jongen ben ik de wereld van vervoer en transport ingerold via mijn vader. Hij was ook trucker. Die grote wegmonsters hebben me van het begin af aan geboeid en eigenlijk heb ik nooit getwijfeld wat ik wilde worden als ik groot was. Vervoer en transport is een sector waar je lekker jezelf kunt zijn. Ik heb mijn eigen plekje in de cabine en het voelt als mijn doordeweekse thuis. Je bent natuurlijk lang van huis en mijn gezin mist me regelmatig bij bijzondere gebeurtenissen. Maar ondanks dat ik dat wel een nadeel vind, zou ik deze vrijheid voor geen goud willen missen! Lees er alles over in mijn blog.

Categorie├źn

Archief

Recente artikelen

Personenvervoer: de taxi
13 september 2017

Een taxi is een vervoermiddel dat door een ervaren

Personenvervoer: een taxi bestellen
17 juli 2017

Een taxi bestellen In Nederland is het taxievervoe

Personenvervoer: de taxi

Een taxi is een vervoermiddel dat door een ervaren chauffeur wordt bestuurd. Wanneer je een taxi nodig hebt die door een ervaren chauffeur wordt bestuurd kun je die op afroep bestellen. Je kunt de tijd en plaats opgeven waar je opgehaald wilt worden. Aan het vervoer met een taxi zijn kosten verbonden. De kosten kunnen hierbij op basis van een vast bedrag worden gerekend of per afstandseenheid. Nu zal dit laatste het meeste voorkomen. De taxi's waarvan we in Nederland gebruik maken, zijn van een goede kwaliteit. De auto's worden met een vaste regelmaat aan een inspectie onderworpen en ook de chauffeurs moeten ervaren zijn. De taxichauffeurs moeten sinds januari 2006 in het bezit zijn van een diploma. Ze krijgen bij de opleiding voertuigentechniek en sociale vaardigheden. Ook is er enige taalbeheersing vereist. Tegenwoordig is de stratenkennis van minder belang, omdat alle taxichauffeurs met een navigatie rijden. Zodra het diploma is gehaald kan de chauffeur, als hij een verklaring heeft van goed gedrag, een chauffeurspas aanvragen bij het IVW. Illegaal vervoer is in Nederland strafbaar.

Groepen

De taxi zoals we die in Nederland gebruiken kan in groepen worden ingedeeld. Je kunt hierbij denken aan het vervoer voor het algemeen publiek en voor scholieren, ouderen, reizigers, zakenmensen en zieken. Ongeveer 80% van het taxivervoer is voor scholieren, ouderen en zieken.  In Nederland kennen we het contracttaxivervoer en het reguliere contant taxivervoer

Het reguliere taxivervoer is het straattaxivervoer. We kunnen hierbij denken aan de straat taxi. Deze taxi kan worden besteld door hem eventueel op straat aan te houden en contant te betalen. Het is in Nederland toegestaan om een taxi op straat aan te houden. Je kunt ook een reguliere contant taxi online bestellen. Je geeft daarbij dan de tijd aan en de plaats waar je opgehaald wilt worden. Zodra hierbij de taxi gaat rijden, wordt de taximeter aangezet, zodat je kunt zien wat je moet betalen als je op de plaats van bestemming bent aangekomen. Er wordt hierbij gewerkt met een starttarief, per kilometer en tijdstarief. De taximeter wordt regelmatig gecontroleerd en geijkt. Er is een minimumtarief vastgesteld, zodat er altijd onderlinge verschillen kunnen zijn. Bij het contracttaxivervoer is een contract opgesteld om voor het vervoer van bijvoorbeeld scholieren te verzorgen.

Het vervoer

Het vervoer met een taxi, bijvoorbeeld Taxi van Alebeek, is ideaal. Je wordt vervoerd door een ervaren chauffeur en deze zal je netjes behandelen. Wanneer je op de plaats van bestemming bent en je wilt ook weer opgehaald worden, kun je ook daarvoor een tijd afspreken. Zo'n chauffeur zal er dan voor zorgen dat je ook weer op tijd wordt opgehaald. In de ophaaltijd kan wel een klein beetje speling zitten, omdat hij ook van het verkeer onderweg afhankelijk is.